Valminud on uuendatud toiduainetöötleja 4. taseme kutsestandardi kavand, millele ootame tagasisidet 3. juunini.
Peamised muudatused
- Kutsestandard viidi uuele kutsestandardi vormile, s.h lisati tulevikuoskused.
- Täiendati üldoskuseid.
- Kompetents „Töökoha ettevalmistamine ja korrashoid“ ühendati kompetentsiga „Toote valmistamine“.
- Mõisted “toor- ja abimaterjal” asendati mõistetega “tooraine” ja “pakkematerjal”.
- Lisati kompetents „Juhendamine“.
Kavand tutvumiseks:
Toiduainetöötleja on oskustöötaja, kes töötab aedviljatöötlejana, kalakäitlejana, jookide valmistajana, piima- või lihatöötlejana. Tema põhitegevus on toote valmistamine koos kaasnevate tegevustega.
Kutsestandardi kavandi koostasid:
- Andero Paalvelt, Linnamäe Lihatööstus AS
- Edgar Lepman, Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskool
- Hardo Reinike, Lantmännen Unibake Estonia AS
- Inga Roos, AS Liviko
- Kristi Luht, Tartu Rakenduslik Kolledž
- Reena Seema, AS Saaremaa Piimatööstus
- Sirje Potisepp, Eesti Toiduainetööstuse Liit
Kommentaare ootame hiljemalt 3. juunil 2022 (k.a) e-posti aadressil reet.suviste@kutsekoda.ee.
Arvamusküsitluse eesmärk on tutvustada valminud kutsestandardeid laiemale kasutajaskonnale ning saada tagasisidet, mida arvestada kutsestandardite lõppkavandite koostamisel. Lõppkavandid esitatakse kinnitamiseks valdkonna kutsenõukogule.
Kutsestandardeid kasutatakse õppekavade koostamiseks ja kutse andmiseks.