Перейти к содержимому
Esileht » Eestis on kutseeksami sooritanud esimesed meisterkokad

Eestis on kutseeksami sooritanud esimesed meisterkokad

  • автор:

07. mai õhtul tehti ajalugu, sest esimesed meisterkokaks pürgijad olid eksamitules. Tegemist oli kokk III ehk meisterkoka kutseeksamiga, mida sooritas kaks tuntud peakokka ja Eesti Peakokkade Ühenduse juhatuse liiget – Rudolf Visnapuu restoranist Dominic ja Indrek Kivisalu Vabariigi Presidendi kantseleist. Ühtlasi on mõlemad mehed hetkel ka Eesti Hotelli- ja Turismimajanduse Erakoolis kõrghariduse poole pürgimas. Eelmise aasta oktoobrikuus elasime samadele peakokkadele kaasa kokkade kõrgeimate autasude Cordon Bleu kavalerideks saamise puhul. Sel korral võtsid mehed nõuks oma meisterlikkust kinnitada ka kõrgeima kokataseme eksami sooritamisega.

Eksamile, mis toimus restoranis Dominic, oli kaasa elama ja eksamiroogi maitsma kogunenud kümneid kõrge kokakunsti austajaid. Eksamitööks oli pidulik 9-käiguline eine, mille läbivaks teemaks Eesti köögi uuenduslik suund. Eksami sooritajaid hindas Eesti Hotellide ja Restoranide Liidu poolt selleks kokkukutsutud eksamkomisjon. Menüü moodustas täiusliku komplekti ja oma roakäike esitlemas käinud peakokad said ohtrasti kiidusõnu kuulda. Eksam sooritati edukalt – Eesti esimesed meisterkokad on sündinud!


Fotol: Eesti esimesed meisterkokad Indrek Kivisalu (vasakul) ja Rudolf Visnapuu

Menüü:
PIDULIK ÕHTUSÖÖK
07.mai 2009 kell 19:00

Retrosuupiste vutimuna ja kiluga
Viru Valge Jubilee

Sparglitarretis karulaugu salati- ja kaneeliga marineeritud kukeseentega serveeritud jogurti zeleega
Sincerité 2007, Sauvignon Blanc vdp, Loire, Prantsusmaa

Röstitud haugifilee, pozeeritud spinat, kartuli – kaalikavorm, vanilli – valge veinikaste
L. Jadot Bourgogne Couvent des Jacobins 2006

Peedi – juurselleri cappucino karamelliseeritud pähklitega
Calem White and Dry Porto 20%

Rabarberi – lauaviina sorbet astelpajusiirupiga

Õrnalt suitsutatud lamba välisfilee odrakruubi-kapsarull, kadakase punaveinikastme ja küüslaugumoosiga
M. de Caceres Reserva 2001

Sõir köömnetega, Breti Blue, Breti Brie, Valio Forte,
Kadaka juust küüslauguga, puuviljad


Kamajäätis röstitud mustaleiva purul,
karamelliseeritud porgand, kirsikeedis

Põltsamaa Tõmmu 1998, Eesti mustsõstravein

Šokolaadi trühvlid kuivatatud jõhvikate ja maapähklitega
Liköör Vana Tallinn

Eksamikomisjon:
Dmitri Demjanov
Ritta Roosaar
Ülle Parbo
Dina Aarma
Martti Koppel
Oleg Alasi

Lisainfo: Ülle Parbo – EHRL Kutsekonmisjon  tel: 5153111 e-mail: ylle.parbo@ekk.edu.ee

Teksti koostanud: Sirje Rekkor

Перейти к содержимому