Skip to content
Home » Kutsetunnistusega korteriühistujuhte on Eestis vaid paarikümne ringis

Kutsetunnistusega korteriühistujuhte on Eestis vaid paarikümne ringis

Veel ülehomseni on aega esitada dokumente, et taotleda kevadises voorus korteriühistujuhi kutset. Seni ei ole kutse taotlemine väga menukas olnud – kutsekoja andmetel on kutsetunnistusega ühistujuhte meil 25. Neile on omistatud korterelamuhalduri II kutsestandard, mis on eelnimetatud kutsega samaväärne. Ühistujuhte on Eestis aga 10 000 ringis.
Korteriühistute liidu nõukogu esimees Marit Otsing märgib, et kutsetaotlusi on siiski oodata. „Soovime, et ühistujuhid taotleks kutset. Oleme seda meelt, et kui ühistujuht on professionaalne, on ta ühistuesimehe koolituse läbinud ja kutseeksami sooritanud,” ütleb Otsing, lisades, et see muidugi ei tähenda, nagu poleks pädevad need ühistuesimehed, kel tunnistust ei ole. Ühe väikese kortermaja juhtimiseks pole ehk kutsetunnistuse olemasolu ka ilmtingimata vajalik, kuid üha enam on neid inimesi, kelle jaoks ühistujuhi töö toob lauale igapäevase leiva ning kes juhivad korraga viit-kuut-seitset korteriühistut. Nemad peaks olema motiveeritud kutset taotlema. Otsing märgib, et ka nende 25 hulgas, kel tunnistus juba olemas, on just selliseid juhte, kes on korraga mitme ühistu eesotsas.

Selliseid koolitusi, kus endale kutsetunnistuse tarvis oskusi hankida, korraldab korteriühistute liit ja Kinnisvarakeskkonna Ekspert OÜ. Need on tasulised.

Skip to content