Skip to content
Esileht » Europassi tark Katrin Freyberg on veendunud Europassi kasu toovas fenomenis

Europassi tark Katrin Freyberg on veendunud Europassi kasu toovas fenomenis

Aastaid tagasi endale Europassi profiili loonud ning seda pidevalt täiendanud Europassi tark Katrin Freyberg kinnitab, et tegemist on väärt tööriistaga, mis aitab kasutajal oma arengut märgata ning kandideerimistel sisuka profiiliga silma paista.

Katrin Freyberg on kogenud spetsialist kultuuri-, personali-, haridus- ja projektijuhtimise valdkonnas. Magistrikraadi omandas ta 2024. aastal Tallinna Ülikooli haridusteaduste instituudis,  lisaks on ta ammutanud laialdaselt teadmisi mitmest koolist ja kursustelt. Katrin on andragoog ning täiskasvanukoolitaja kutsega (tase 7), ta kuulub Eesti Andragoogide Liitu ja on aktiivne Eesti Muuseumiühingu liige. Tema peamine koolituskeel on eesti keel, kuid lisaks valdab ta vene, inglise ja soome keelt. Katrini portfooliot, pädevustunnistusi ja Europassi saab vaadata siit.

Esitasime Katrinile mõned küsimused tema kogemuste kohta Europassi kasutamisel.

Millist infot oled Europassi keskkonnast enim otsinud ja milliseid teenuseid kasutanud? Kuidas on see sind aidanud?

Europassi tegin endale aastate eest eesmärgiga hallata oma professionaalseid andmeid ja alustasin profiili loomisest. Kui profiil loodud, oli väga mugav genereerida erinevaid CV-sid vastavalt vajadusele. Oma profiili haldamine, sinna uute oskuste lisamine on mul harjumuseks. Tulemuseks on rikkalik sisukas profiil. Nüüd olen kasutanud võimalust testida oma digipädevust. Olen seda teinud mõne aja tagant ja märganud enda arengut.

Europassi tark Karin Freyberg

Europassi tark Katrin Freyberg

Europass on aastaid aidanud mul genereerida CV-sid nii õppima asumisel kui projekti taotlusi koostades ja tööle kandideerides. Mida varem oma professionaalse profiiliga alustada ja seda jätkuvalt täiendada, seda rikkalikum andmepank enda jaoks luuakse. Siin on eneseanalüüsi ja oskuste kaardistamise võimalused, mis on toetatud programmi poolt, et hõlbustada inimese profiili täiendamist kirjeldustega. Europassi profiili hallata, täiendada ja teha sellest väljavõtteid on mugav.

Europassi vahendid, teenused ja võimalused hõlmavad mitmekesiseid mooduseid tuua esile inimese isikupärased tugevused ja oskused, laadida erinevaid koolide ja kursuste tunnistusi. Loomulikult hakatakse kasutama ka muid teenuseid, sest Europassil on palju võimalusi, neid saab uurida lähemalt Europassi veebilehelt ja teha enda jaoks sobivad valikud. PS. Seal on mitmeid vahvaid videoid. 😉

Miks otsustasid kandideerida Europassi targaks? Kuidas selgitad oma tööd neile, kes küsivad?

Mina olen veendunud Europassi kasu toovas fenomenis ja leian, et see on vajalik tööriist õppijale, tööd otsivale ja töötavale inimesele. Andragoogina on minu missioon toetada, suunata ja võimestada inimesi nende arengus. Mind motiveerib asjaolu, et ma päriselt saan kedagi aidata ja toetada tema püüdlustes. Täiskasvanukoolitajana näen selles töös igas eas inimeste karjääri kujundamise võimaluste avardamist.

Kes võiksid Europassi targa nõu vajada ja kuidas sinuga ühendust võtta?

Igaüks, kes vajab abi või nõu Europassi profiili loomisel, võib minuga otse ühendust võtta või pöörduda Kutsekoja poole. Viin läbi Europassi koolitusi peamiselt Harjumaa ja Lääne-Virumaa haridusasutustes, kuid koolituste reklaami tasub jälgida, kuna võimalusi on ka teistes piirkondades. Lisaks minule on olemas ka teised Europassi koolitajad, kes on valmis abistama.

Kes on need, kes võiksid Europassi targa nõu vajada ja sinu poole pöörduda? Kuidas seda teha? 

Igaüks, kes tunneb, et vajaks tuge või nõu Europassi profiili loomisel endale, võib ühendust võtta otse minuga või Kutsekoja kaudu. Mina viin läbi Europassi koolitusi peamiselt Harjumaa ja Lääne-Virumaa haridusasutustes. Jälgige Europassi koolituste reklaame! Lisaks minule on mitmeid teisi professionaalseid koolitajaid, kes samuti koolitavad Europassi teemadel. 

Katriniga saab ühendust e-posti aadressil: Katrin.freyberg1@gmail.com


Mis on Europass?

Europass hõlbustab ja lihtsustab Euroopa Liidu riikide vahel kodanike oskuste ja kvalifikatsioonide tunnustamist ning teise riiki tööle või õppima asumist. Europassi projektiga on liitunud 33 Euroopa riiki.

Europassi Eesti keskus tegutseb Kutsekoja juures. Selle eesmärk on pakkuda tuge ja teavet

  • karjääri- ja õpivalikute tegijatele (nt tööotsijad, kutse- või kõrgkoolis õppijad) ning
  • neid toetavatele spetsialistidele (nt personali- ja karjäärispetsialistid ning täiskasvanute koolitajad).

Europassi pikema ülevaate ja kontaktid leiad SIIT.

europass

 

Skip to content